ODRŽAN GODIŠNJI SASTANAK SA POKRAJINSKIM GRANSKIM SAVEZIMA

U velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine održan je redovan godišnji sastanak Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu sa predstavnicima pokrajinskih granskih saveza.

Sastanku je prisustvovala pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić. Ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu sastanku su takođe prisustvovali Janoš Čikoš, pomoćnik za sport i Dragan Veličković, samostalni stručni saradnik za informacione sisteme.

20151013_131840

Dnevni red sastanka:

– Uvodno izlaganje:

  • Marinika Tepić, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu

– Pitanja i predlozi

  • Pokrajinski granski savezi

– Informacija o planiranim aktivnostima i obavezama pokrajinskih granskih saveza u narednom periodu (Janoš Čikoš, pomoćnik za sport):

  • rokovi za podnošenje godišnjih programa za 2016. godinu
  • rokovi za pravdanje godišnjih programa za 2015. godinu
  • Popunjavanje tabele indikatora za 2015. godinu, popunjavanje ostalih tabela u okviru informacionog sistema

– Informacija o elektronskom načinu apliciranja tj. podnošenju zahteva za sufinasiranje godišnjih programa u 2016. godini i tabele indikatora za 2015. godinu, popunjavanje ostalih tabela u okviru informacionog sistema (Dragan Veličković, samostalni stručni saradnik za informacione sisteme)

Na redovnom godišnjem sastanku predstavnika pokrajinskih granskih saveza i resornog sekretarijata, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić istakla je da su briga o savezima, njihovo funkcionisanje i partnerstvo sa resornim sekretarijatom, oduvek bili prioritet i da iz tog razloga njihovi budžeti nisu smanjeni ovim rebalansom:

„Pokrajinski budžet je tokom prošle nedelje prošao kroz fazu rebalansa, sredstva su smanjena u svim sektorima, što nije bila izvinjavajuća okolnost za aktivnosti i programe koji su već preuzeti. Ono što smo u Sekretarijatu držali da je veoma bitno je to, da u ovom poslednjem kvartalnom periodu kada je godina već na izmaku, i kada su sredstva već unapred planirana, a takođe imajući u vidu da su vojvođanski savezi naš prioritet, izdejstvujemo da vojvođanski sportski savezi budu sačuvani i u tome.

Sekretarka Tepić je ovom prilikom rekla i da smanjenje neće trpeti ni krovna organizacija – Sportski savez Vojvodine, koji je ove godine dobio 10 miliona dinara, kao ni sportistkinje i sportisti koji su stipendisti resornog Sekretarijata, a neće izostati ni nagrade za najbolje koje se tradicionalno dobijaju od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu krajem godine. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić pozvala je i sve predstavnike granskih saveza da podnesu svoje planove i programe za 2016. godinu i upoznala ih sa konkursima koji su planirani za narednu godinu.

Izvor: www.sio.vojvodina.gov.rs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =