FORGOT YOUR DETAILS?

Sportski savez opštine Novi Bečej

  • Sportski Savez broji 27 članova

Sportski savez opštine Novi Bečej

Petra Drapšina 11-13 Novi Bečej, 23272
Tel: 023-771-148, 063 78 66 343
ssaveznb@gmail.com
sportsaveznb.org.rs
Dalibor Vučetić, predsednik saveza
Vladimir Galetin, stručni saradnik

Sportski Savez Opštine Novi Bečej je osnovan 2004. godine i od tada okuplja viliki broj dece, omladine i ljudi svih uzrasta oba pola koja se bave sportom ili na drugi način učestvuju u sportu. Na teritoriji Opštine Novi Bečej ima četiri naseljena mesta i u njima su zastupljni sledeći sportovi: košarka muškarci, košarka žene, rukomet, fudbal, mali fudbal, odbojka, kuglanje, šah, karate, tekvondo, boks, aeroklub, borilački sportovi ((kung fu, vušu, sanda ...), sportski ribolov i dizanje tegova. Obzirom na veličinu naše opštine i ukupnog broja mladih, možemo se pohvaliti da se visok procenat njih bave nekim od ponuđenih sportova, što aktivno, što rekreativno.
Naš Savez ima 27 članova i to 4 košarkaška, 2 rukometna, 4 fudbalska, 1 klub malog fudbala, kao i 1 odbojkaški, kuglaški, bokserski, tekvondo, klub borilačkih sportova, dizače tegova i aeroklub, 3 šahovska kluba i karate kluba, 2 udruženja sportskih ribolovaca i 1 sportsko društvo.
Što se tiče klasifikacije klubova na muške i ženske, ona praktično ne postoji, sem u slučaju košarke, gde imamo posebno muški i ženski klub, dok svi ostali klubovi iz ekipnih sportova imaju (ili imaju mogućnost) i muške i ženske sekcije. To važi i za pojedinačne sportove koji takođe imaju i muške i ženske takmičare.
Tokom godina, klubovi sa naše teritorije su ostvarivali zavidne sportske rezultate, u raznim sportovima, a ako gledamo tekuću sezonu, izdvajaju se Kuglaški klub “Jedinstvo”, čija je muška ekipa višegodišnji učesnik Super Lige Srbije i Rukometni klub “Jedinstvo” iz Novog Bečeja koji je ove godine ostvario i najviši plasman u istoriji kluba plasiravši se u Super B ligu Srbije.
Možemo se pohvaliti da je Laslo Šuranji, osvajač zlatne i bronzane medalje u streljaštvu na paraolimpijadi u Rio Dežaneiru 2016. godine odrastao i živi u Novom Bečeju.

TOP